Berlage op naar de volgende 100 jaar

Sinds schooljaar 2020-2021 werken we aan de voorbereiding van een renovatie van de binnenzijde van onze gebouwen. Deze zomer is na een aanbesteding Atelier Pro aangetrokken als onze architect. 

Atelier Pro
We zijn bijzonder blij en verheugd dat Atelier Pro betrokken zal zijn bij het verdere proces. Atelier Pro heeft een breed portfolio, is creatief van geest en heeft veel ervaring met het ontwerpen van scholen. Misschien wel het belangrijkste, is de wijze waarop ze met ons samenwerken.

Het Berlage Lyceum
In meerdere bijeenkomsten gaat Atelier Pro met medewerkers en leerlingen in gesprek. Ze dagen ons uit steeds scherper te ontdekken wat we echt belangrijk vinden in het ontwerp van een gebouw. Het Berlage Lyceum is niet zomaar een gebouw. Het is een van de pronkstukken van de Amsterdamse school en niet zonder reden een rijksmonument.

Inmiddels beginnen de gesprekken en ideeën vorm te krijgen. Nog niet zo concreet dat we precies weten hoe alles wordt, maar wel voldoende om de eerste sfeerimpressies te laten zien en te beschrijven wat we belangrijk vinden in ons gebouw. We hopen het ontwerp voor de zomer 2021 samen met de architect, adviseurs, leerlingen en collega’s af te ronden.